11 januari 2011

Lyxmiddag på två minuter


Det här åt jag idag. Hade igår tagit en bit lax från frysen. Skar den i bitar, lade den på en tallrik, hällde över lite soja, hällde över sesamfrön. Jag vet inte hur mångte gången det var som jag tänkt göra fisksoppa, men blivit för sugen på rå lax innan jag hunnit hälla ner den i en kastrull med hett vatten. Det är många gånger. Det är för gott.

Några tips:
- Frys ner och tina upp fisken innan den äts.
- Helst en fin och fet lax.
- Välj en god soja. Det är rätt stor skillnad på dem.
- Sesamfrön är överflödiga. Det var första gången jag testade med dem på. Hade för mig att de kanske skulle fungera som en extra smak. Det märktes inte alls.

2 kommentarer:

Karin Erlandsson sa...

Nu har jag zappat fram och tillbaka mellan dina två bloggar ett bra tag. Trevlig och lite surrealistisk upplevelse. Verkar vara ett bra experiment, alltid kul att gräva ner sig. Lycka till!

när det börjar sa...

Tack! Också mycket surrealistisk känsla att skriva här, sedan där, hoppa tillbaka hit för att sedan skriva där igen.