25 juli 2008

semester

Inte trodde jag att jag skulle bli förbannad. Förbannad blev jag.
Några dagar innan deadline fick jag ett meddelande om att deadlinen skjutits upp med en månad. Jo, min text är ju faktiskt så gott som klar redan. Jo, det är ju visserligen skönt att ha den klar redan. Men alla dagar som jag jobbat länge och övertid? Alla helger jag varit ledig med dåligt samvete?

Nu är jag inte förbannad längre.
Igår tog jag semester. Idag tog jag semester. Har några semesterdagar utan dåligt samvete. Semesterväder. Låg halva dagen i eller vid utomhusbassängen. Ibland glömmer jag varför jag gillar att bo i Åbo. Det är somrarna. Det är den fem minuter långa cykelvägen till en avsvalkande bassäng. Och nu kom jag på att det där lät konstigt. Borde jag inte söka mig mot stranden, sanden, havet?

2 kommentarer:

Maria sa...

Men Åbo har förvånande fula och tråkiga stränder, det är synd. Stranden i Nådendal är trevlig tycker jag, åtminstone när den inte är en byggarbetsplats som nu, men dit är det redan lite av ett projekt att ta sig...

när det börjar sa...

Nådendal har jag inte provat. Känns redan som ett projekt att ta sig till en strand i Åbo när man inte har bil. Busspussel eller längre cykelfärd (välplanerad kringelikrok färd för att utnyttja cykelvägar). Men kanske det trots allt är trevligare. Efter några dagar vid bassängen med en hel hop barn hoppandes från kanterna, visselpipor och rop blir man lite trött. Känns lite skamligt när jag inte ens testat Uittamo eller Ispois även om jag bott rätt länge i stan, har hållit mig till bassänger och Runsala.