4 november 2008

Respektlöshet

20 personer deltar i en workshop. Alla har fått till uppgift att skriva 2-3 sidor om sin forskning. Alla läser och kommenterar varandras texter. En person har skickat en 6-sidor lång text med liten fontstorlek och enkelt radavstånd. Vad gör att den här personen tycker att det är okej?

Jag sitter ännu på jobbet och försöker läsa och kommentera alla texter. Det är lite farligt. Genast det blir mörkt ute och jag har en ledig kväll blir det så svårt att ta på sig ytterkläderna, släcka belysningen och gå hem. Jag misstänker att det är kallt ute.

4 kommentarer:

happiness sa...

Respektlöshet är faktiskt rätt ord. Kanske du kan bemöta denna respektlöshet med att helt respektlöst låta bli att läsa och kommentera just den texten?

mia sa...

du kan ju passa på att kommentera respektlösheten, gärna offentligt så att det inte upprepas. en lite så där allmän feedback åt alla. fast om du inte sa nåt om fontstorlek och radavstånd, så tja, då går det ibland så där. och så är det väl en humanist, matematik är kanske inte så största styrkan. jag har hört att det finns såna som slutar räkna efter tre. men skit är det. med radavstånd och sånt. man blir så trött.

Chris sa...

Borde vara skottpeng på sådana människor ;)

när det börjar sa...

Jessica: I normala fall skulle jag göra just så, läsa de tre första sidorna och sedan låta det vara. Visade sig vara forskning som var så nära min egen forskning som någon nånsin kommit och slutade med att jag gärna läst fler sidor. Men ja, fortfarande respektlöst.

Mia: Handlar om Stockholmsgrejen. Vuxna människor, eller vuxnare. När det gäller det där andra som du tänker på var jag noga med att säga till om fontstorlek och radavstånd. Å andra sidan ger det inte heller några garantier. Har man hört. Och precis som du vet så dricker jag aldrig fler än 3 öl. Matematik är av ondska.

Chris: Hm... säger du det? Jag tycker att det kan vara smått respektlöst att vara odiplomatisk också. :D Som tur så har jag nån form av humor (eller iaf gevärslös).