12 november 2008

en arbetsdag

I denna studie. Stopp. I denna studie. Stopp. I denna studie. Paus. Vill jag. Stopp. Vad vill jag? Paus. Jag vill skriva något om att jag hör till andra gruppen internetforskare. Stopp. Läser meningen igen. Och vilken grupp är det? Det är liksom den där gruppen som ser på virtuell etnografi på det senare sättet. Liksom. Det är där jag ska placera mig. Ja. Det ska jag. Liksom. Du vet. Det där ordet. Vad är det där ordet som kommer efter I denna studie vill jag. Eller vill jag? Det där är banalt. Det är där som felet ligger. Och antagligen ligger det också i orden I denna studie. Strunt. Banalt. Ovetenskapligt. Radera. Raderat. Medan det finns forskare som anser att online etnografi innebär distinkta tillvägagångssätt finns även forskare som anser att internetforskning etnografiskt tvingar oss att reflektera över fundamentala antaganden och begrepp allmänt inom etnografi. Vart har jag satt referenserna? De fanns nog här nyss. Så där kan man inte säga så där bara. Skriva så där bara. Påstå. Och blev det nu inte en lite väl lång mening. Finns låter inte alls bra. finns finns. Stopp. Sidu, det är ganska mörkt ute. Undrar vad klockan är. Får jag gå hem nu? Kanske jag borde få den där sista meningen formulerad i alla fall. Den där jag placerar min forskning i ett större sammanhang. Scrollar uppåt. Det var väl det jag tänkte. Jag glömde skriva online etnografi. Skrev istället etnografi. Metodologiskt kan studien kategoriseras som en kvalitativ etnografisk studie med fokuseringen på enskilda fall. Och hur ska jag nu egentligen göra med det där förbannade ordet online? När jag kollat med det där rådet föreslog de att jag skulle använda ordet uppkopplad. Att det är korrekt svenska. Hej, jag sysslar med uppkopplad etnografi. det låter ju inte riktigt klokt. Förstod de månne min fråga? Virtuell etnografi skulle jag egentligen kunna använda. Undrar hur andra gjort när de skrivit? Kanske jag skulle ge upp med den där sista meningen för idag. Om jag har tur kommer den där meningen till mig i sömnen.

Tillägg: Blogginlägget är ett exempel på åtgärd efter att jag suttit med samma mening i tio minuter. Och nej, önskad effekt infann sig inte. Jag hoppas fortfarande på sömnen.

2 kommentarer:

Yvonne sa...

Uppkopplad etnografi låter onekligen lite lustigt :) Det är sannerligen så där ibland när man ska försöka få till det, man sitter och sitter och skriver och skriver och blir aldrig nöjd. Sen kommer det andra stunder då skrivandet löper riktigt bra. För närvarande håller jag på att bearbeta material, så då skriver jag bara massor med text och låter språket och meningarna vara lite hursomhelst. Inbillar mig att jag sen när jag ska vara tjänstledig tre månader för slutförande av doktorsavhandling på något magiskt sätt ska lyckas forma ett manuskript... lycka till, hoppas meningarna har löst sig!

när det börjar sa...

Jag har kommit in i en period där jag tycks koncentrera mig på varje mening istället för att bara skriva. Inser att jag måste komma ur "vanan". Så gott som varje mening kan te sig konstig om man tittar på den ur sitt sammanhang. Och plötsligt blir det väldigt svårt att minnas korrekt ordföljd, var man ska lägga in ett kommatecken och liknande. Meningen "kom till mig" efter att jag gett upp och var på väg hem. Man ska väl inte grubbla så mycket.