14 november 2008

på rätt plats i rätt tid, äntligen

Det låg ett stort kuvert på tamburmattan när jag kom hem idag. Mitt namn och min adress handskrivet, ingen avsändare. Innehöll tidningen för årets filmfestival i Stockholm. Konstigt. Jag har inte beställt hem tidningen. Eller inte så konstigt. Jag har mina misstankar.

Jag ska jobba i Stockholm från nio på morgonen till åtta på kvällen i några dagar. Delvis de rätta dagarna. Tänkte att jag kanske kan klämma in en film eller två, kanske tre, fyra, sex, åtta. Vem behöver sömn? Det räknas väl som tillräcklig sömn att sitta i biosalongen mellan jobb och jobb? Men deras hemsida vägrade fungera tidigare när jag provade så jag tänkte att det var meningen. Jag ska inte få veta vad jag missar på grund av jobb eller sömn. Det är inte meningen att jag skall gå. Inte i år heller, även om jag i princip är på rätt plats i rätt tid. Ödet och allt det där.

Så vad händer när jag öppnat kuvertet? Jag lusläser tidningen. Jag tar fram en penna och kruxar för filmer jag vill se. Jag tar fram tidsschemat och försöker pricka in filmerna. Jag läser tidningen en gång till för att försäkra mig om att jag inte missat att kruxa för en intressant film. 49 filmer. Och då har jag trots allt varit väldigt kräsen. Börjar stryka filmer som går fel dag eller fel tidpunkt. Så tar jag fram en blå och en grön överstrykningspennor. Jag stryker blått över de jag absolut vill se och grönt över de jag eventuellt kan hoppa över. Blir glad för att väldigt många filmer börjar runt nio på kvällen. Blir ledsen för att det är omöjligt att se fem filmer samtidigt. Överväger att hoppa över kvällarnas middagar med kollegorna, men besluter mig för att jag väl måste äta nångång. Lyckas ta mig till hemsidan. Skapar konto. Loggar in. Använder deras smarta tidschema på nätet, efter att min pappersversion är nerklottad till oläslighet. Granskar igen igenom informationen om alla filmer. Nästa steg skulle väl vara att rangordna filmerna som går samtidigt, noggrannt med penna och papper, naturligtvis. Kanske senare, just nu fick jag lust att krypa ner i sängen och se en film.

Åh, jag tror att någon skapat ett monster...

2 kommentarer:

Chris sa...

Kakmonstret? GOdzilla? Bert Karlsson?

när det börjar sa...

Lotta-med-överstrykningspenna-i-högsta-hugg