26 augusti 2008

hela 8 minuters racerfarts cykelväg hem

Tittar ut genom fönstret på en grusbetäckt innergård. Det börjar bli mörkt ute. Känns som höst. Jag sitter fortfarande på jobbet, min mage kurrar. Orkar inte stiga upp, släcka belysningen, låsa dörren till arbetsrummet och gå mot cykeln. Det är lättare att sitta och stötvis skriva några rader på min artikel, åja och våja sig över min vänstra armbåge som gör ont när jag vilar armarna framför tangentbordet.

Imorgon skall jag på riktigt försöka gå hem när de andra går. Det är inte roligt att cykla hem hungrig i mörkret. Jag behöver en cykellampa. Och någon som väntar på mig hemma.

7 kommentarer:

KiM sa...

Det är både trevligt och mindre trevligt när man märker att hösten sakta kommer krypandes. Mindre trevligt när den underbara sommaren tar slut, men trevligt med höstmörkret också... mera mysigt då ;) Båda sakerna som du saknar går att skaffa, ena för pengar, andra på... ja hur det nu kan gå till. Lycka till! Kram i vintermörkret.

tapZa sa...

Alla har vi våra behov. Själv tycker jag att jag behöver mer semester, alternativt sjukledigt. Jag är inte sjuk, men det är väl inte ett krav för att ta ut sjukledigt? Sen så tycker jag om hösten, och tycker att du borde tycka som jag. Annars blir jag sur. Gör du inte det så kan du ändå låstsas. För min skull, ok?

när det börjar sa...

kim: nu ska vi inte överdriva med något vintermörker riktigt ännu. tycker gott det kunde vara sommar en stund till.

tapza: är du helt säker på att du inte skadat kaffearmen nu när du är tillbaka på jobb? Det går inte att jobba med en skadad kaffearm.

Höh, vad har hänt med "agree to disagree" som du tjatat om de senaste dagarna?

tapZa sa...

Igår hjälpte jag en kompis flytta. Idag har jag krapula. Hjälpte nämligen honom med annat också än flytten. Jag tömde hans spritförråd. Det var snällt av mig, men nu lider jag. Krapula får man ingen sjukledigt av, tyvärr. Men idag belastar jag min kaffearm väldigt mycket. Så kanske imorron är den sjuk. Vad jag vill säga vet jag int. Men jag tycks ha ett stort behov av att säga något.

när det börjar sa...

Du kombinerar väl kaffearmen och musarmen? Skriv på, så har jag annat än jobbgrejer att läsa!

Chris sa...

Gillar också hösten, tills jag hamnar mitt i ett ösregn då förstås. Angående det sista, flytta eller skaffa katt. Kram

när det börjar sa...

Jag sade hejdå igår till de andra fotbollsspelarna, satte mig på cykeln och hela himlen ramlade ner. Fanns inte ett klädesplagg som inte var dyblött efter den fyra minuters långa cykelresan. Mm... borde kanske flytta iaf. Kram.