26 februari 2013

man tror att alla år varit lika, men det är inte sant

För fem år sedan bodde jag i en pytteliten lägenhet, för att i början av mars flytta till Uppsala, och några månader senare flytta hem igen. I Sverige åkte jag mest fram och tillbaka mellan Uppsala och Stockholm och visste inte vad jag ville. På sommaren gick jag en fallskärmshopparkurs.

För tre år sedan hade jag nyss flyttat till en lägenhet med gula tapeter. Några dagar innan jag skulle fylla 30 ringde min bank och frågade om jag ville diskutera eventuellt bostadslån, jag skrattade åt tanken. 


För ett år sedan hade jag precis kommit hem från Australien. Jag skrev på avhandling och något som jag inte visste om skulle kallas prosa eller lyrik. Jag levde ett rätt harmoniskt liv med Knut och Orvar.


Igår hade jag textdeadline. Jag skrev. Sedan skrev jag. Och skrev lite till. Det mest spännande som hände var att jag åt makaronilåda som jag hittade i en burk i frysen. Så snart jag postat musikvideon av Amanda Palmer på bloggen stupade jag i säng.

Imorgon är det onsdag och min kalender är tom. Förmodligen ska jag skriva.


Om ett år hoppas jag att jag ska vara klar med den här avhandlingen. Jag hoppas att jag inte också då tänker "inom ett år". Det känns som om jag tänkt så rätt länge nu. Det enda jag vet om våren 2014 är att jag ska hålla en kurs om internetkultur och kön.

Om tre år har jag inget som helst grepp om. Det är långt dit och jag har ingen treårsplan. 

4 kommentarer:

Jessica sa...

Minns alla de där grejerna (men inte att de skulle ha hät för så där länge sedan)! :)

när det börjar sa...

Ja, så länge har vi känt varandra. Känns som igår. Det måste betyda att det redan är fem år sedan vi satt i Södergran, Nina hade en prickig kjol på sig, jag skulle snart åka till Uppsala och du berättade att du hade kompis som bodde/bott där.

Nina sa...

Jag har fortfarande den prickiga kjolen ibland.

Fina minnen!

när det börjar sa...

Och fortfarande efter 5 år är jag avundsjuk för att jag inte har en lika prickig kjol.