5 januari 2013

när det drog ihop sig


Julen kom. 
Och for. 
Nyåret kom. 
Och for.

I något skede hade jag tänkt göra en årslista, precis som jag gjorde för 2012, 2011 och 2010. Sedan kunde jag inte bestämma mig vilken som var årets film, utställning, seriealbum, bok, skiva, låt, spel, teve, konferens, teaterupplevelse, dansföreställning, beslut, orosmoln, fest, heldag, äckligaste, äntligen! och sådant som jag glömt tills jag läste bloggen. Det enda som fastnade var det här:

Årets filmupplevelse: En film jag glömt namnet på. Det var en afrikansk film som jag såg i Joonbellup, i en solstol, på en utomhusbiograf, under stjärnklar australienhimmel, där det doftade eucaluptus. Innan hade vi som alla andra biobesökare åkt till en pizzeria, lagt en filt på marken utanför biografen, ätit pizza och druckit öl.

Årets musikupplevelse: Dresden Dolls i Perth i kombination med en överaskningsgratiskonsert några dagar senare i den lilla staden Fremantle där jag råkade bo.

Årets reseupplevelse: Australien i början av året. Etiopien som god tvåa.

Årets mat: all etiopisk mat

Jag vet inte vad det beror på. På sätt och vis känns det lite som om jag inte sett några filmer eller varit med om något, även om det inte är sant. På sätt och vis orkar jag inte traggla igenom bloggen för att påminnas. Just nu sitter jag mest i min nya soffa och försöker skriva det här blogginlägget, samtidigt som jag ropar, klappar i händerna, viftar med en pinne, band och fjädrar,  försöker få Knut att inte riva tapeter, gnälla, vara en hyperaktiv katt. Det är svårt.Kanske jag är lite störd över att jag påminns att jag var i australien för ett år sedan. Kanske jag är lite störd över att jag är efter i både jobbtexter och andra texter. Kanske jag skriver en lista en annan gång.


4 kommentarer:

heidi sa...

jag har också fundera vilka filmer jag såg och vilken musik jag lyssnade på förra året, men kommer inte riktigt ihåg. lyssnade på filip&fredriks senaste podcast häromdagen. där reflekterade de lite om samma grej.

ponks sa...

Kan bra relatera till det där du skriver. Har ju också ett mer eller mindre hyperaktivt djur, och läste nyss min resedagbok från 2006, om resediarréer och hot pots, kinesiska hyttkamrater etc. Kändes lite som att vad har jag nu gjort - fixat mig inlåst med ett djur istället för att vara ute och uppleva grejer, men samtidigt vill jag inte ha det på något annat sätt än som det är just nu. Konstig känsla jag fick av 2012, all in all. Jag skulle överhuvudtaget inte kunna försöka mig på en sån där lista. 2012 för mig känns som ett mellanår.

när det börjar sa...

Jag har funderat om det beror på att jag blivit mindre nostalgisk. Eller så är det bara glömskan. Eller är man avtrubbad. Det hände ju saker. Reste till Australien för att träffa släktingar jag aldrig sett, åkte till Etiopien via jobb och köpte min första lägenhet. Mest känns det bara som jaha. Kanske djuren gjort att jag är mindre spontan. Eller jo, det har de nog gjort. Inga snabba ryck och plötsliga impulser.

ponks sa...

Bra gissning; att man har blivit mindre nostalgisk;) Avtrubbad låter nog helt sannolikt det också.