26 januari 2013

fem nya

Man kan nästan säga att det idag varit en världsomvälvande dag för mig. Det har nästan inte varit någon hejd på saker jag gjort, som jag aldrig tidigare gjort. Fem saker blev det.

Jag hade inget frukost hemma, förutom kaffe. Ingen ordentlig frukost så jag åt gröt, några kex som jag hittade långt in i skåpet och en apelsin. Och redan då började det revolutionerande. Jag skalade en apelsin första (eller egentligen väl andra gången) i mitt liv. Tror det var första gången jag ens köpt en sån. Ganska otroligt egentligen, men jag minns att jag när jag var barn försökte skala en apelsin men tyckte att det var oerhört jobbigt. Efter det skalade alltid min pappa, tills jag var så gammal att jag inte längre täcktes fråga honom och slutade äta apelsin. Och trumvirvlar och fanfarer, vid en ålder av 32 år klarade jag det. Men grymt sur var den så blir antagligen en engångsföreteelse. 

Sedan fortsatte jag av bara farten. Bakade semlor för första gången. De blev till och med riktigt ätbara. 

Att jag sedan satt med en sovande Knut i famnen var inget nytt. Men aldrig tidigare hade jag suttit hemma hos mig själv och sjungit Singstar. I något skede lyckades jag med en annan ny sak: jag hade glömt att lägga slangen från tvättmaskinen i vessabyttan (finns inga andra alternativ), så vid sköljning sköljdes också hela mitt badrumsgolv, inte så smidigt.

Sedan testade jag första gången att dansa med nya konsolen.

Och tänka sig att det redan är dag fyra av 100 på #blogg100. Tur att jag åt skalade apelsinen så att jag hade något att skriva om.3 kommentarer:

Mia Skrifver sa...

Har du tänkt på att man kan skära apelsiner i såna drä bitar som man kan tugga sig igenom, då slipper man skala. För skala apelsin är jättetråkigt.

Jessica sa...

Först fnissade jag i typ tio minuter (var ej nykter) åt att du inte kan skala apelsin, sen kom jag på att jag har en helt magnifik liten Tupperware-pinne för just det ändamålet, så att jag aldrig behövt tänka på hur man skulle göra det med en kniv. Who's laughing now?

när det börjar sa...

Mia: Att jag inte tänkt på det! Som de gör i Arken.

Jessica: Tänkte nog på möjligheten till fniss och råa skratt, men tänkte att jag väl får leva med det. Nästa gång du skalar apelsin, försök skala med kniv. Utan att skära för djupt eller för ytligt.