28 september 2011

den arma kroppen eller sjukbloggen

I måndags startade jag karusellen igen, tog ett varv. Samma karusell som i maj, juni och juli 2008. Idag tog jag ett varv till, nästa vecka har jag ett varv inbokat och också veckan efter det. Om jag sedan inte fått namn på karusellen ska jag skickas till ett annat ställe som fortsätter undersökningen. Förra gången kom inget svar och jag fick lov av läkaren att äta så mycket symptomförebyggande grejer jag behövde.

Jag kände mig fjantig, liten, opålitlig när jag nu äntligen bokade tid igen. De två första två träffarna har gått ut på att redogöra för symptom och tidigare undersökningar, de två närmaste gångerna är tester. Fjantigheten förvandlades till ny form av fjantighet när jag svarade på frågan när jag besökt en läkare senast. Det är tydligen inte klassat som att man springer för ofta hos en läkare om man gör det drygt var tredje år. Och det är tydligen onödigt att säga saker som "kanske det bara är magen som är inbillningssjuk", "ja, alltså jag tror inte att det är nått, men det är kanske i alla fall bäst att kolla". Och jag håller fortfarande fast vid det jag skrev 2008: "jag känner mig ju faktiskt inte allvarligt sjuk. Det är säkert inget farligt", men lite jobbig blir ju vardagen med återkommande feber och magproblem.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Hu det låter otrevligt!

Hade själv magproblem länge (c. 10 månader) före jag fick diagnosen ulcerös kolit, men det tog nog ett tag före de kom så långt (och diverse obehagliga undersökningar)... Ditt besvär låter ju just som ngt liknande som kommer i "skov", själv hade jag dock aldrig feber. Hoppas du får en diagnos snart ändå. Och alltid bättre att gå till läkare en gång för mycket än en för lite...

Har du märkt något mönster i vardagen som kommer samtidigt som besvären? Typ stress/ngn viss mat/ngn viss situation? Tankar och känslor kan ha stor inverkan på kroppen, tänk nu bara på hur magen kan bli när man är nervös inför något...

när det börjar sa...

Jo, det var ulcerös kolit som misstänktes för några år sedan men hittades inte. Nu ska de göra en ny undersökning för att kolla om det ändå är det. Både stress och olika livsmedel verkar inverka. En del mat har jag helt slutat med sedan senaste undersökning men verkar som om det finns fler saker jag borde undvika. Bara svårt att ha koll på exakt vad som inverkar och borde undvikas.