4 februari 2010

Jill + 7 + 7

Snälla Jill gav mig ett blogaward* för några dagar sedan. Tror att det är första gången jag fått ett sådant. Blev lika rörd som när jag för ungefär tio år sedan fick veta att Rebecka Liljeberg som spelade med i Fucking Åmål läste min dåvarande blogg. Eller när jag i slutet av förra året fick veta av en kompis att jag har en trogen läsare västerut. Omåttligt rörd alltså. I blogawardet ingår det att berätta sju intressanta fakta om sig själv:

1. Jag har väldigt svårt att skriva såna här listor, så svårt att jag tänkte fuska genom att kopiera en liknande lista som jag skrev för ett år sedan, men valde istället att modifiera lite.

2. För några år sedan tänkte jag fortfarande att jag skall bli fallskärmshoppare som stor. Nu är jag väl fallskärmshoppare, men inte ännu stor. Mer än något annat saknar jag hoppandet. Hoppade senast våren 2009 och har just nu inte ekonomisk möjlighet att fortsätta aktivt. Samtidigt vill jag inte bli en av de där som hänger på klubben dag in och dag ut, men själv inte har råd att hoppa. Jag saknar energikicken blandad med total avstressning och total känsla av
lugn.

3.
Den 5 februari i fjol meddelade i listan att jag under år 2009 diskat en gång. "Det betyder inte att jag inte äter hemma ibland eller att jag har en personlig diskare till förfogande. Det betyder snarare att jag diskar ytterst sällan.", skrev jag då. Idag är det den 4 februari och jag har diskat ungefär 5 gånger under år 2010. Jag har alltså blivit lite bättre på det.

4. Under januari 2009 hade jag sett 30 filmer. I januari 2010 såg jag 24 filmer. Januari är i allmänhet den månad jag ser mest filmer.


5. Jag är fortfarande dålig på prepositioner. Ordföljd är inte heller min starka sida. Ja, grammatik överhuvudtaget egentligen.


6. Jag har under det senaste året börjat oftare gå på konserter.

7. Mina största musikidoler från och med år 1994 till någongång... ja, senare, var Green Day. Jag har fortfarande två Green Day t-skjortor sparade. När de år 1995 första och enda gången gav en konsert i Finland var jag inte där, men jag minns att jag hade mörklila hår. Igår fick jag ett mejl om att Green Day kommer till Finland i sommar. Jag kommer antagligen att försöka få biljett och mitt hår är mörklila. De enda skillnaderna är väl egentligen att jag inte längre är 15 år utan där vid 30, att jag numera färgar mitt hår lila hos frisören och att jag tycker att deras tidigare produktion är bättre än den nyare.

Dessutom inbegriper det i blogawardet att man ger det vidare till sju andra bloggar. Jag skulle vilja ge det till alla i min länklista. Det går inte. Så jag bestämde mig att ge det till sju bloggare som inte finns i min länklista, som jag kommenterar sällan om någonsin och som jag läser regelbundet:

1. Hannas virrvarr för att hon är superkreativ, idérik och visar en massa fina loppisfynd.


2. Red för att hon skrivit en bra loppisguide för Åbo, har fina bilder av fina saker och för att hon driver Syster Retro som jag gillar och shoppat från.

3. Skräpclownen för att han gör saker med ord som fascinerar mig oerhört.

4. Krickelin-krickelin för att hennes bilder och inredning är väldigt tilltalande.

5. Johanna i Jakan för sättet att skriva, tonen, vardagsbetraktelserna och bilderna.

6. Försök att inte se så snyggt ut för vardagspixlarna, listorna, vardagsbetraktelserna och sättet
att skriva.

7. Linna Johansson för träningsskolan men också allt som fanns innan den.*Så här gör man:
1. Kopiera awarden på er blogg!
2. Länka till personen som gett dig awarden!
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
4. Välj 7 andra bloggare som du vill ge awarden till!
5. Länka till deras bloggar!
6. Lägg en kommentar i deras blogg att du har gett dem denna award!

7 kommentarer:

Jill sa...

Roligt att jag kan glädja :) . Jag såg idag att Green Day kommer till Finland! Har älskat dem jättelänge, kommer ihåg när jag såg Basket Case på MTV för år och dar sedan. De var så kuliga.

Det blir absolut konsert för mig också. Yee för Green Day!

A.M.O. sa...

Åh tack så mycket! Fin motivering också! Tack!

när det börjar sa...

Jill: Jee! Och brorsan ville också komma.
A.M.O: Ingen orsak!

Linna Johansson sa...

Tack! Ska också blogawarda litegrann men det får bli i vår, när jag är någorlunda vaken vid tangent bordet. Men då! Tack igen!

Linna johansson sa...

Nämen fyfan vilken ful särskrivning! Ber om ursäkt!

Johanna sa...

Men ÅH TACK, har inte sett det här förens nu! Är INTE dum och otrevlig!! Bara blind!!

Krickelin-Krickelin sa...

Men, fy på mig, glömde jag tacka här hos dig. Tusen tusen tack för den fina motiveringen. Nu har jag skrivit 7 sanningar också. Hoppas du får en fin dag.