2 februari 2010

gamla (goda) tiden

Jag läste Peter Englunds blogg. Han mindes sin första riktiga surfning på Internet, vilket påminde mig om min. Första riktiga.

Jag minns inte att jag skulle ha rört mig på nätet innan det. Jag minns att vi på rasterna i gymnasiet satt vid datorn i ett klassrum för att chatta med okända människor. År 1997 köpte vi en hemdator och ett internetabonnemang. Datorn hade vi köpt från Hobby Hall, av alla ställen. Jag hade förberett mig inför surfandet genom att köpa den engelska musiktidningen Q, eftersom jag visste att den brukade innehålla internetadresser. Så blädrade jag i tidningen, hamnade på musiksidor och företagssidor. Om jag minns rätt var den första sidan jag besökte en som sålde ljudförstärkare. Jag var i ingen som helst behov av en ljudförstärkare, men det var rysligt spännande. Bläddrade vidare i tidningen och hamnade med spänning på andra sidor på Internet. Från en musikrelaterad sida till nästa.

Några månader senare, samma år, råkade jag hitta några dagböcker på nätet. Antagligen chattade jag med någon på Kajplats 305 webchat, som hade en nätdagbok. Sökte på Altavista för att lära mig att koda i html och startade min egen nätdagbok.

Som en evighet sen.

3 kommentarer:

Nina sa...

Åh Hobby Hall. Blir mer nostalgisk över det än surfande. Minns dock att jag och en kompis letade efter Hansons hemsida vida bibbans dator. På den tiden var det gratis att printa.

Jessica sa...

minns slutet av lågstadiet cirka -98 -99 som jag och en kompis chattade på EF:s internationella chat. det var garanterat hög nivå på de inläggen :P

när det börjar sa...

Usch. Nu blev jag påmind om en av mina första mera internationella chatsessioner. Det första personen skrev var en konstig bokstavskombination med frågetecken efter. När jag sökte betydelsen på nätet hittade jag något i stil med "physical measurements". Efter det började jag ignorera de som startade chatten med bokstavskombinationen.