8 september 2009

etapp 1

Det var natten mellan den 3 juli och den 4 juli som jag fick ett ryck och började projekt: färgkoordinera mina böcker. Jag höll på någon timme, sedan blev jag trött. Somnade, vaknade, somnade, vaknade, somnade, vaknade och så har det fortsatt, utan att jag fullbordat mitt projekt. Jag har nu tittat på bokhyllorna i några månader och tänkt att jag kunde... men orkar inte, väntar på nästa knyck. Kan däremot meddela att jag under dessa månader nog fått knyck att tömma alla köksskåp, klädskåp och liknande för att omorganisera dem och få dem klara. Men bokhyllan ser fortfarande lika bedrövlig ut.

6 kommentarer:

ninnu sa...

Oj vad jag älskar bokhyllor! :) Jag skulle inte orka färgkoordinera mina böcker, däremot skulle jag vilja göra en lista över vilka jag har. Blir nog ett projekt det! Ser en och annan bok på bilden som också finns i min samling :)

S. sa...

Jag brukar färgkoordinera mina kläder! Fast nu är det för fullt i mitt skåp och där måste svarta tröjor trängas på samma hylla med röda t-shirts. Man ser direkt vilken färg man föredrar: jag har inga blåa kläder, men turkosa dock; och gula, gröna och rosa. Nu väntar en hög på att få komma in i skåpet (har väntat alldeles för länge..) Men din bokhylla är faktiskt ganska fin!

jennym.papper.fi sa...

Jag ser fram emot att se slutresultatet :)

Jill sa...

Jag brukar också färgkoordinera garderoben :)

Hur jag skall ordna bokhyllan kan jag aldrig bestämma mig för. För tillfället är böckerna ordnade enligt genre, och i bokstavsordning inom samma genre. Samma författare radas upp enligt bokens utgivningsår. Jag är smått neurotisk när det kommer till sånt här :D

Men det här med färger är inte alls någon dum idé, får kanske bli ett projekt för mig också. Ser snyggt ut!

Jessica sa...

Själv skulle jag vilja organisera tillbaka den till alfabetisk ordning, men det först blir jobbigt, så jag satsar på att göra det om/när vi flyttar i stället :P

Förresten har jag en av dina böcker, den har gått via en massa mellanhänder och först i förrgår hörde jag att den var din, N hade lånat den för någon recension...

när det börjar sa...

Ninnu: Jag har i princip en lista över alla böcker jag har (och har haft sedan 2004) eftersom jag började med bookcrossing då. Mycket praktiskt, men halvbra på att uppdatera listan.

S: Det skulle vara ett projekt! Om jag skulle ha ett enormt klädrum.

Jennym: Det gör jag med. Men just nu mest för att det är så råddigt som det är nu.

Jill: Jag har också provat på många olika sätt men aldrig alfabetiskt. Jag misstänker att det skulle ta ännu längre tid att göra. Jag är ingen alfabetmänniska.

Jessica: Och kanske du kan vänta tills vi har haft eventuellt "inbördes" hos dig, så jag får se. Pretty please?

Just ja, hade totalt glömt att N hade lånat den. Nu ser jag en vit/röd bokrygg framför mig :)