4 januari 2015

knappt 48 timmar

Igår gick jag på bio med pappa. Jag somnade tjugo minuter in i filmen, vaknade och plötsligt hade ett helt folk förflyttat sig från en brinnande ö till en annan ö med ett berg. Resten av Hobbiten åt jag popcorn för att inte somna. Fick uselt betyg av både mig och pappa.

Idag gick jag till Åbos konstmuseum med mamma. Mamma och jag gick omkring, blev inspirerade och pratade om hur man gör kollage och målar trä. Utställningarna fick mycket bra betyg av både mig och mamma.

Igår gjorde jag en cajungryta med fem ingredienser, varav mamma hatade fyra och pappa älskade fem. Idag gjorde jag chicken mango bati med nio ingredienser. Alla älskade alla nio ingredienser och när de åkte hem igen fick pappa med sig en matlåda till jobbet av gårdagens gryta.

Dessutom besökte vi tre loppisar och jag köpte två fågeltavlor, ett glasfat, två insekter av plast, en gammal sparbössa och en klocka från 1960-talet som tickar

4 kommentarer:

ponks sa...

undertecknad har också sovit under ALLA lord of the rings-filmer :)

när det börjar sa...

nåmen då är jag i gott sällskap.

Mia Skrifver sa...

Åhå. Jag var också och kollade på Erró igår. Det var superhäftigt. Även om jag hade med mig dotter som tyckte det var bättre med de gamla tavlorna i övre våningen.

när det börjar sa...

Nå verkligen åhå. De gamla tavlorna gick vi snabbt förbi. Sprang nästan. Tapani Kokko däremot, helt sjukt fint.