27 april 2013

den sena starten

Om jag hade haft sinnesnärvaro igår när jag plötsligt fick en förfrågan via telefon om att säga något om flickor och Bieber i radio, hade jag sagt något i stil med det här. Något om flickor och aktörskap. Något om synen på flickor. Flickor och makt. Om gemenskap.
Istället sa jag ingenting. Jag var just då upptagen med att söka referenser om mens och normativitet. Bieber, va? Musik, va?

Det irriterar mig. Jag kan inte plötsligt säga smarta saker. Jag behöver tid. När jag för tillfälle är insnöad på en specifik sak, går jag sällan omkring och analyserar annat. Jag tänker mest på den där menstruationen, medikaliseringen av flickkroppen och att både mens och utebliven mens kan fungera som en sigill för en lyckad identifikation som ätstörd.

Och det irriterar mig, för efter igår har jag tänkt en hel massa om flickor och Belieber.

4 kommentarer:

musiksignaler sa...

Utebliven mens!

Jubel

Om 9 månader kommer en gullig bebis.

Så tänker i vart fall jag

Mia Skrifver sa...

Haha. Jag gapade en stund när jag tillfrågades (om samma sak) och så sa jag bara att jag vet noll och intet om Justin och tjejer. Ville inte alls. Är väldans nöjd med det. Men du kan ju ringa upp och säga att nu, nu, vill du prata...

när det börjar sa...

Musiksignaler: Jo, det kan också utebliven mens betyda.

Mia: Ja, borde ringa tillbaka. Kunde till och med skriva ner en (minst) 90 minuters föreläsning innan jag ringer. Så vet de ungefär hur mycket tid jag behöver.

Mia Skrifver sa...

Ännu bättre. Ring upp och så är det inte nåt om att är ni intresserade. Naturligtvis vill de ha en 90 minuters föreläsning. De behöver den. Och du ställer upp. De är tacksamma.