11 april 2013

alla om

Förra veckoslutet, när jag ännu trodde att jag skulle kunna spurta till textdeadline, gjorde jag ett misstag. Jag gick in på nätgemenskapen som jag forskar om. Hela söndagen och måndagen förträngde jag mitt snabba, kallsvettiga besök, och samtidigt varför jag inte klarade deadline.

I tisdags öppnade jag avhandlingsdokumentet, läste det sista jag skrivit. Där, på exakt det stället, fattades ett datum för ett citat. Det datumet kommer jag aldrig att kunna skriva in, fick jag veta när jag kontaktat upprätthållarna av nätgemenskapen jag forskar om.

Om jag den 1.4 hade besökt nätgemenskapen, som jag forskar om, hade datumet funnits där. Om jag besökt stället den 1.4 skulle jag också ha förstått att jag måste panikskärmdumpa hela nätgemenskapen. Om jag besökt nätgemenskapen den 1.4 hade jag läst att de dagen innan meddelat att de kommer att förnya hela stället den 2.4. Om jag loggat in den 1.4 hade jag fått veta att de skulle ta bort alla bloggar i nätgemenskapen.

Den 1.4 gjorde jag ingenting. Det kändes ganska bortkastat i början av veckan.*

* Nu har jag repat mig från chocken. Idag skriver jag ett kapitel där jag kopplar blogginlägg om ätstörningar och utebliven menstruation med ett heteronormativt krav. Så ironiskt, för jag har mens just nu och skulle helst av allt gå hem. Om jag var "normal" och om jag hade någon skam i kroppen hade jag inte skrivit att jag blöder.**

** läser jag i forskningslitteratur. Jag skulle skriva om hur det skiljer sig i bloggarna där mens helst ska nämnas för att uppfattas som en frisk och "normal" kropp, om jag inte istället bestämde mig för att gå hem för att äta chips.

4 kommentarer:

Mia Skrifver sa...

Ät mycket chips. Med större bokstäver.

när det börjar sa...

Jag ska. Nötter och choklad med.

Och äsch så typiskt, nu gör jag precis som man (inte) ska göra, småbokstavssmussel.

Jolin sa...

Tack Lotta för din blogg! Jag tänker äta bulla.

när det börjar sa...

Ät fler, Jolin. Så många du vill ha.