20 april 2012

hybris och galenskap, del två

Igår kväll var överraskande.

Det var landskapsmästerskap och uttagning till finskt mästerskap i poetry slam. När jag anmälde mig var jag inte säker på om jag led av hybris eller galenskap. Kvällen innan sa jag till mamma i telefon att jag kommer att vara nöjd om jag överhuvudtaget vågar uppträda, att om inte annat, kanske det här tar ner mig på jorden lite, efter alla lätta steg efter tävlingen under Åbo poesidagar.

På vägen dit gick jag förbi Idrottsparken där TPS spelade fotboll. De spelade The Final Countdown och jag fnissade.

På plats konstaterade jag att platsen var smockfull. Fanns inte ens sittplatser för alla. Och så var det dags. Tretton deltagare (varav jag var enda svenskspråkig, gulp) uppträdde med en dikt (men en del valde att läsa så många dikter de hann under tidsgränsen på tre minuter, genom hela tävlingen. Till min stora förvåning).

Av alla tretton kom sex bästa vidare. Jag gick vidare som fyra. Av dessa sex gick tre vidare. Jag gick vidare som trea. Och i finalen blev jag trea. Något som jag skamlöst ropat ut på twitter, facebook, i kafferummet, till och med på gatan  till bekanta jag mötte i natt. Jag studsar.

Första dikten hade jag skrivit på finska, men de andra två på svenska. I natt vaknade jag halv fyra för jag måste skriva ner några rader till en tvåspråkig grej jag kom på.

Hjälp. Jag blir inte gladare än så här.

7 kommentarer:

Jessica sa...

Vad fint att du berättade det åt folk på gatan! You rock, det var supermodigt och bra! Wohoo!

heidi sa...

jeee! du har haft en framgångsrik poetryslamvecka! låter bra det där med tvåspråkiga grejer!

Mia Skrifver sa...

Du regerar!

när det börjar sa...

Till folk jag känner, Jessica! Litteraturvetare som råkar gå på andra sidan gatan när jag kommer vingligt cyklande.

För någon minut sedan hittade jag dessutom pricken över i, i en finsk blogg som skriver: "Tulee toinen kierros ja suosikit alkavat hahmottua. Upea, upea on tämä punatukkainen Ann Charlot, ääni hallinnassa, runo avioliitosta jää mieleen samoin ruotsin kielellä leikittely".

Jee! Och herregud.

Jessica sa...

Ååh! Att bloggstalka sig själv! Lite ledsen dock över att du inte använde ditt fina alias Ann-Jeanette ;)

M. Lindman sa...

grattis, vad kul!

när det börjar sa...

Jessica, till mitt försvar måste jag erkänna att jag stalka de andra som uppträdde. Svårt att stalka mig när de under hela tävlingen bara sa mitt förnamn, medan för- och efternamn om de andra.

Tack, M!