12 oktober 2010

det finns inget som heter chokladstrejk


Det började med det här, sedan gick det några dagar och jag skrev det här, rätt harmlöst var det. Efter det exploderade det, och jag kände att det kanske gick lite överstyr. Jag bestämde mig för att nu fick det vara nog. Fortsatte köpa choklad, men slutade redovisa för det.

Så låg det plötsligt ett kuvert på tamburgolvet. Oväntat kuvert från Nina, som verkar haft en agent som frågade efter min adress. Egentligen rev jag upp kuvertet innan jag ens hunnit titta vem avsändaren var. Och åh! Det innehöll choklad! Så:

Första reaktion: snabbt och effektivt öppna förpackningen. Bryta en bit choklad, smaka.

Första ljud: mmm

Första tanke: åh, gott. men var är tranbären?

Första överraskning: åhå, där är tranbären. Det finns små tranbärsbitar som kommer fram efter att chokladen smält.

Sämst: när man nyligen druckit kallt vatten eller annan mat och äter en bit.

Bäst: när man är varm i kroppen, till exempel tränat/promenerat raskt och äter en bit.

Ett önskemål: att de gjort tranbären till en form av kräm som fanns inne i chokladen istället för bitar.

Placering på toplistan: nedanför chokladen med ingefära och citron, men ovanför de andra.

Och förstås: tack, tack, tack.

5 kommentarer:

Jessica sa...

ibland kan choklad vara orsaken till nattliga sms!

Nina sa...

Ahaa, du är en sån där geggagillare. Själv tycker jag bäst om just de små priplorna, tycker att krämer ofta blir lite för kliddigt söta. Men bra att du tyckte om den!

när det börjar sa...

Riktigt sneaky var det. Jag gissade att det skulle handla om ett vykort och tyckte att det var konstigt att det tog så länge tills det kom fram.

Ja, egentligen är jag kanske specifikt ute efter det söta som gegga innebär. Hm.. i föregående mening kan "kanske" strykas.

Jessica sa...

jag tycker att er diskussion är söt. och så är jag nyfiken på den där ingefärachokon fast Sppiderchick dissade, jag diggar ingefära. är det mera gegga eller priplor i den förresten, jag är mer pro-priplor eftersom chokon i sig är geggig!

när det börjar sa...

Nu blev jag (mycket chokosugen) och aningen osäker om det var kräm i den. Jag tror inte det, det var jämnare fördelat i hela chokladen. Inga priplor alltså. Speciellt den fungerade dessutom bättre oberoende av kroppstemperatur.

Just nu äter jag (platta nummer två) av ett nytt fynd som kommer extremt högt på listan. Stay tuned!