12 maj 2009

Jobb: bloggare

Peppar.fi skriver om drömjobbet som köpcentret Forum erbjuder. Spännande projekt där jobbet går ut på att shoppa och blogga. Jag fastnade vid ett svar i artikeln:

Och det måste vara tjejer?
– Ja, det var tanken. Tre till sex månader är en lång tid och vad som helst kan ju hända …

Och jag undrar: Varför, varför, varför? Vad kan hända om det inte är tjejer? Vad menas med vad som helst kan ju hända? Skulle det vara annorlunda om det var fråga om under tre månader? Får bloggarna skriva kritiskt? Varför ordnas en casting? Varför hade de inte istället en blogg som ansökningsbrev? Och de som ansöker ska skicka med bilder på sig själva?

Någon som kan förklara?

3 kommentarer:

maria sa...

Lite intressant det där med vad som helst kan ju hända..., det låter nästan mer dramatiskt än vad som verkar rimligt. :-)

Angående bilderna och castingen är det väl helt enkelt så att de tänker att vem som helst kan skriva om att "idag bestämde jag mig för den här superpiffiga läderjackan från Seppälä", men de vill verkligen inte ha några FULA TJEJER i sin webbtv!

Lisen sa...

Det kan ju hända att det kommmer nån ful människa, juh. Killar kan inte skriva om mode, juh. Den där Y-kromosomen predestinerar dem till fula jeans med knäpåsar och Dressmangrejer. Eller så kan det komma nån alldeles gammal hagga, typ 30, som tror att hon har koll. Pinsamt. Juh.

när det börjar sa...

Usch! Säg inte så där. Jag ser bilder framför mig. Fula människor. Äckliga människor. Normala människor. Gamla människor. Tjocka människor. Visst får man ett lite annat perspektiv när man påminns om att alla inte är så snygga som en själv...