3 juli 2013

hemligheten hur man garanterat inte disputerar/debuterar

Det finns ett säkert kort man kan satsa på om man inte vill disputera eller debutera: inte skriva. Och om man råkar skriva: inte skriva klart. Å andra sidan finns det inga garantier att man disputerar eller debuterar även om man skriver (och skriver klart), men chanserna ökar avsevärt. Lättare om man har en text, liksom. Så (också) idag har jag skrivit. Först ett arbetspass med bearbetning av manus på café. Mycket bra grej. Sedan ett arbetspass med bearbetning av avhandling i arbetsrummet. Mycket bra grej.

En instagrambild från caféet. Här skriver man, skrev jag i samband med bilden. Bokbabbel kommenterade med Jee, allusion på ett känt litterärt verk ;), varpå jag anade men googlade. Och jo, en allusion, även om jag inte skulle använda uttrycket "känt litterärt verk" utan snarare "arbetsrubriken på fanskapsmanuset jag försöker bearbeta". Eftersom jag satt på café utökade jag texten mycket passligt med att skriva om grillmat.

I arbetsrummet avslutade jag dagens jobb med en påminnelse till mig själv i morgon. Dags att påminna Foucault att han är välkommen att stiga in i kapitlet. Och så fnissade jag hela cykelvägen hem, och hoppades att fnissandet främst berodde på trötthet än min fjantiga fråga.

4 kommentarer:

Mia Skrifver sa...

I vänta på Foucault. Har du tur så är han snabbare än Godot.

när det börjar sa...

Han vankade otåligt av och an i korridoren imorse när jag anlände. Han är en hyvens morgontyp.

Charlotte Vainio sa...

Tror att jag brukar sitta på samma café och inte skriva avhandling.

PS: Foucault var inte där då heller.

när det börjar sa...

Nu är han gisslan vid ÅA resten av juli.