7 mars 2011

en och annan bok

Senast lästa: Den perfekta vännen av Jonas Karlsson. Min andra bok läst i iPhone. Mycket bra var boken. Så bra att jag gärna köper den som pappersvariant också. Karlssons andra novellsamling, med väldigt olika långa noveller.
Senast köpta bok: På ICA i Göteborg köpte jag (eftersom jag panikartat insåg att Den perfekta vännen snart var färdigläst i iPhonen) Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson, under min mellanlandning i Stockholm kunde jag inte låta bli att köpa Darling River av Sara Stridberg och Konsten att tala med en änkling av Jonathan Tropper. Veckan innan hade jag köpt 12 jobbrelaterade böcker från Adlibris och någon vecka tidigare köpte jag One Day av David Nicholls. Och jag som inte skulle köpa så mycket böcker i år.
Senast lånade bok: Ghost World.
Senast fådda bok: Sanna lögner av Christian Lenermark.
Favoritbokhandel: Ingen speciell. Huvudsaken är att den är svensk och har en hel massa svenska böcker.
Favoritbibliotek: Stadsbiblioteket i Åbo. Eller nja, jag vet inte. Är en ganska dålig bibliotektbesökare. Mest lånar jag från ASA-biblioteket.
Antal lånekort: tre
Använder som bokmärke: Allt möjligt. Bokmärken, kvitton, pennor, vykort, (oanvänt) toalettpapper.
Favoritfärg på bok: Skulle gärna ha lite mera grönt till min snart igen färgkoordinerade bokhylla.
Favoritmat/snack vid läsning: inget.
Favoritdryck vid läsning: inget speciellt.
Favoritställe att läsa på: Transportmedel. Buss, tåg, flyg. Läste ofta i bilen förut, men det klarar jag inte längre utan att bli åksjuk.

4 kommentarer:

Nina sa...

Kul frågor, så kul att jag tänker stjäla dem!

när det börjar sa...

Perfekt, då fick jag något att läsa.

Jessica sa...

Vad är det här med att alla andra böcker får en bokhandel (eller Ica) nämnd men inte One Day? :P

när det börjar sa...

Pocket Shop! Pocket Shop, Pocket Shop, Pocket Shop! One Day från Pocket Shop på Helsingfors tågsstation och de andra från Pocket Shop på Arlanda. Såja.