19 mars 2011

den svenska versionen

Innan jag åkte till Göteborg fick jag ett mejl. Om jag beställde svenska Big Brother 24/7 innan det började skulle priset vara lägre. Jag beställde men fick ett felmeddelande. Tänkte att jag kan leva utan det. Det var inte meningen. Sedan fick jag min kreditkorträkning och såg att min betalning tydligen gått genom i alla fall. Vips hade jag Big Brother. Dygnet runt. Jag tittar inte dygnet runt. Jag har de på på samma sätt som jag skulle ha radion på.

Och jag blir arg och frustrerad. Min pappa sa att det är som om jag skulle ha beställt en porrkanal. Det är det inte. Han har varken sett livesändning eller det editerade programmet. Han har läst Aftonbladet. Jag provade också att se några editerade program men blev för irriterad. De motsvarar inte vad Big Brother egentligen är. Det är människor som sitter och pratar, sitter tysta, äter, sover, gör ingenting, har långtråkigt, tränar och har fest ibland.

Jag hade inte sett den svenska versionen tidigare. Men hade 24/7 av den finska beställd ifjol. De är rätt lika varandra. De enda skillnaden verkar vara att de i den finska versionen hade veckouppdrag, gick så gott som alltid ensam in i bikten, badade oftare bastu, de sov alla i samma rum och inte fick sova någon annanstans och reglerna var lite strängare.

Linna skriver också om Big Brother.

2 kommentarer:

Jessica sa...

Åh, fina minnen av nån kväll i Åbo (ÅLF?) när jag sov hos dig i din gamla kämppä och vi tittade på DJtv där "jag var med" och du slog på ditt BigBrother och jag tyckte du var ganska lustig. :D Och sen pratade vi från sovrum till vardagsrum och du promotade din iPhone 4:a :)

när det börjar sa...

Haha! Kom ihåg att vi kom hem från Bremer (som vanligt, antar jag) tittade på DJtv i köket. Det var väl innan jag hade min stationära dator på köksbordet. Konstaterade att jag hade inget att äta(?). Hade helt glömt BB och mitt promotande, men låter nog som jag. Mest av allt kommer jag ihåg att jag inte hade morgonmål. Fina minnen!