14 december 2009

jag gjorde nyss hummus och kom att tänka på

För tre år och elva dagar sedan flyttade jag till den här lägenheten. Jag hade kommit med ett morgonflyg från Jönköping där jag pratat för lärare och ungdomsarbetare om internetkultur. Genast hemkommen packade jag bilen och släpvagnen och flyttat hit. När det blev kväll insåg jag att alla lampor blivit kvar.

För tre år och tio dagar sedan köpte jag ett paket kikärter för att för första gången i mitt liv göra egen hummus. Idag gjorde jag egen hummus första gången i mitt liv. Den blev extremt god.

För tre år och tio dagar sedan köpte jag också 750g salt. Idag har jag ungefär en tredje del kvar.

Om ungefär en månad flyttar jag från den här lägenheten som var tänkt som en tillfällig nödlösning. Jag kan inte ens beskriva hur skönt det kommer att bli att inte påminnas om att den är tillfällig och att tiden bara rusar iväg.

3 kommentarer:

S. sa...

Åh! Så avis! Jag har också bott i min studentlya i nu 3,5 år! Galet länge, men tanke på att den också var menad som en tillfällig bostad... När blir det inflyttningsfest?:)

ninnu sa...

Jag bor också i en tillfällig lägenhet, men snart har det gått 4 år här :) Men nu är deadlinen för flytten klar sen ett år tillbaka, så snart e det dags att fundera på vart det sen bär av. Hoppas du trivs dit du flyttar, men visst är våra knutar både här och hemma ganska bra? ;)

när det börjar sa...

S: Notera i din kalender redan nu kombinerad inlyttnings-/30årsfest den 12.3. Jee!

Ninnu: gissar att det betyder att det snart inte finns någon studerande i ditt hushåll. Visst är våra gemensamma knutar bra. Långt bort flyttar jag inte, bara så att jag slipper nackdelen med att bo där vi bor: den där långa blåsiga bron.